Kurs jest głównie miejscem na umieszczanie prezentacji zaliczeniowych.

Celem kursu jest przedstawienie słuchaczom społecznego wymiaru towaroznawstwa.

Kurs jest platformą dla prowadzącego oraz studentów zapisanych na przedmiot służącą przekazywaniu materiałów, dyskusji oraz sprawdzaniu wiedzy słuchaczy.

Kurs jest platformą dla seminarzystów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych z kierunku logistyka w roku akademickim 2020/2021.

Kurs obejmuje 15 godzin ćwiczeń wprowadzających studentów w problematykę opakowań oraz zagadnienia związane z jakością i bezpieczeństwem żywności, oraz znakowania żywności. Studenci mają do wykonania dwie prace pisemne na ocenę.

Students will learn about safety issues in the food supply chain. The course will cover: (1) the concept of food supply chain integrity; (2) the importance of consumer protection; (3) differences between food safety and food security; (4) the problem of mislabelling; (5) the drivers of food integrity in the EU.

Na zajęciach student zapozna się z problematyką fałszowania żywności w ujęciu ekonomicznym, w tym z zagadnieniami bezpieczeństwa żywności i bezpieczeństwa żywnościowego, wielowymiarowości pojęcia żywności, koncepcją food integrity, problematyką znakowania żywności i systemowym podejściem do zapobiegania celowym i przypadkowym zagrożeniom bezpieczeństwa żywności, a także z zagadnieniem terroryzmu żywnościowego.